Mittwoch, 17. September 2014

Kalbfleisch im Ofen-Firinda Süt dana

Zutaten:

(Almanca tarifin hemen altinda türkce tarifini’de bulabilirsiniz)

1-2  Kilo Kalbfleisch
4-5 Zehen Knoblauch
Lauchzwiebeln
3-4 Stangen Rosmarin
Salz, Pfeffer, Thymian, Blattpaprika
½ Tasse Öl
3-4 EL Soja Soße






Öl mit dem Salz, Pfeffer, Thymian, Blattpaprika und Soja Soße  vermischen. Lauchzwiebeln, Rosmarin klein hacken 1 Zehe Knoblauch pressen und dazugeben. Kalbfleisch mit dieser Mischung reiben, mit den Fingern auch mal reindrücken, damit das richtig einzieht. Die restlichen Knoblauch Zehen halbieren und in das Fleisch reindrücken. Im vorgeheizten Ofen bei 200 Grad ca. 1-2  Stunde garen lassen.
Ich habe den Saft aufgefangen und mit Soßenbinder  und 100 ml Schlagsahne  eine Soße vorbereitet.
Als Beilage: Pommes frites und  geschmorte Schneidebohnen vorbereitet.



Firinda Süt dana:
1-2  Kilo süt danasi
4-5 dis sarimsak
Taze sogan
3-4 dal biberiye
Tuz, karabiber, kekik, pulbiberi
½ cay bardagi siviyag
3-4 yemek kasisi soja sosu

Siviyagi, tuz, karabiber, kekik, pulbiberi ve soya sosunu karistirin. Taze sogani ve biberiyeyi ince ince kiyin, bir dis sarimsagi ezip yaga ekleyip bu karisimla etinizi iyice ovun. Parmaklarinizla biraz bastirinki icinede islesin. Geri kalan sarimsaklari ikiye bölüp etin icine dogru bastirip önceden isittiginiz 200 derece firinda 1 saat kadar pisirin.
Et biraz su birakacaktir ben bu suyu sos yapip degerlendirdim . Et suyun icerisine 1-2 yemek kasigi un ilave edin, biraz daha kaynamis su, bir iki damla limon suyu  ekleyin ve 100 ml kadar sivi krema ilave ettikten sonra karistirarak kaynatip etin üzerine servis yaparken dökün.
Yanina patates kizartmasi ve fasulye kavurmasi hazirladim.

Weitere Rezepte, die dir gefallen könnten- Hosuna gidebilecek diger tarifler:

Tantuni                                                                         Gefüllte frikadellen mit Kartoffelpürree


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen