Freitag, 20. Juni 2014

Apfelquark Auflauf - Firinda elmali irmik tatlisi :

Zutaten:
(Almanca tarifin hemen altinda türkce tarifini’de bulabilirsiniz)
7 Äpfel
3 Eier
125 g Zucker
1 Paket Vanillezucker
Zitronenaroma
1 EL Butter oder Margarine
250 g Quark
1 Prise Salz
500 ml Milch
100 g Hartweizengries
Die Milch mit eine Prise Salz aufkochen, zur Seite nehmen und den Gries in die Milch geben und alles gut verrühren. Den Topf wieder auf den Herd setzen, einen dicke Brei kochen und kaltstellen.
Äpfel schälen, das Kerngehäuse entfernen und in dünne Scheiben schneiden.
Eiweiß und Eigelb trennen:
Eiweiß mit einem elektrischen Handmixer steifschlagen, Eigelb mit Butter und Zucker schaumig schlagen, Vanillezucker und Zitronenaroma hinzufügen.
Nun Kalten Grießbrei  und Quark unter die Eigelbmasse einrühren und Eiweiß unterheben.
Ein Auflaufform mit Öl bepinseln, eine Schicht Grießbrei auf den Boden streichen eine Lage Apfelscheiben darüber geben und wieder Grießbrei und Äpfel, die letzte Schicht sollte mit Grießbrei enden. Im Vorgeheizten Ofen bei 200 Grad ca. 45 Minuten backen und warm servieren.
Dazu schmeckt  auch 1-2 Kugel Eis super lecker oder rote Grütze



Firinda elmali irmik tatlisi :
7 tane elma
3 yumurta
125 gram seker
1 Paket vanilya sekeri
Limon aromasi
1 yemek kasigi tereyagi
250 g süzme yogurt
Bir tutam tuz
500 ml süt
100 g kalin irmik
Sütü bir tutam tuzla kaynatip tencereyi ocaktan alin ve yavas yavas irmigi ekleyin ve tencereyi tekrar ocaga koyup koyu bir pudding pisirip sogumaya birakin.
Elmalari soyup icinin s´cekirdekli bölümünü oyup ince dilimlere kesin
Yumurtalarin sarilarini ve beyazlarini ayirin:
Beyazlari mixerle kar gibi olana kadar cirpin, sarilari tereyagi ve sekerle kreme haline gelen kadar cirpin ve vanilya sekeri, limon aromasi ilave edin.
Simdi sirayla soguk irmik pudingi süzme yogurdu ve yumurtalarin sarilarin karistirin ve en sona beyazlari ekleyip kasikla hafif karistirin.
Bir borcami yaglayin, önce pudding karisimindan yayin üstünü elma dilimleriyle kaplayin ve tekrar pudding . Bu islemi malzemeler bitene kadar tekrarlayin, en sona pudding gelmesi lazim.Önceden isittiginiz 200 derece firinda 45 dakika kadar pisirin ve sicak servis yapin
Yanina 1-2 top dondurmada koyabilirsiniz, veya meyvelerden nisastayla kaynatip hazirlamis meyveli sos da olabilir. Bu meyveli sosun tarifinide ilerleyen zamanda yayinlayacagim.

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