Sonntag, 11. Mai 2014

Muttertags Kekse- Anneler günü kurabiyesi

Zutaten:


 (Almanca tarifin hemen altinda türkce tarifin’de bulabilirsiniz)
 200 g Butter
 200 g Puderzucker
 Eine Prise Salz
 150 g Kokosraspeln oder gemahlene Nüsse
 300 g Mehl


Videoanleitung gibt es leider noch nicht. 
kommt aber noch


Butter mit dem Puderzucker cremig rühren, das Ei, Salz, Mehl, Gemahlene Nüsse oder Kokosraspeln dazugeben und zu einem glatten Teig verarbeiten. Den Teig in Gefrierbeutel gepackt ca. 30 Minuten kühlstellen. Den Teig nochmal durchkneten und kleine Bällchen machen, ausrollen und ausstechen. Ich habe Herz Ausstecher genommen.
 Für den Deko Fontant:
 1 Eiweiß
 2 EL Glycerin
 500 g Puderzucker
 Das Eiweiß und Glycerin mit einem Löffel richtig verrühren, Puderzucker dazugeben und weiter verrühren. Wenn es anfängt fester zu werden kräftig kneten, je länger, desto besser wird das. Dann je nach Wunsch mit Lebensmittelfarbe färben und die Kekse damit .dekorieren

 Anneler günü kurabiyesi:
 200 gram tereyagi
 200 gram pudra sekeri
 Bir tutam tuz
 150 gram ince cekilmis findik veya hindistan cevizi
 300 gram un


Henür görüntülü tarifi yok, ama en yakin zamanda cekip yayinlayacagim.




Tereyagini pudrasekeriyle iyice karistirin, yumurta, tuz, un, ve cekilmis findik veya hindistan cevizini ekleyip yogurun. Hamuru buzdolabi posetine koyup yarim saat kadar buzdolabinda dinlendirin. Dolaptan cikardiktan sonar tekrar yogurup kücük bezeler hazirlayin ve merdaneyle actiktan sonar arzu ettiginiz sekili verin. Ben kalp sekli verdim.
 Üzerinin seker hamuru icin:
 1 yumurta aki
 2 yemek kasigi glikoz
 500 gram pudra sekeri

 Yumurta aki ve glikozu bir kasik yardimiyla iyice birbirine yedirin. Pudra sekerini ekleyip karistirmaya devam edin. Sertlesmeye baslayinca yogurmaya devam edin, ne kadar cok yogurursaniz o kadar güzel olacaktir. Istege gore gida boyasiyla renklendirin ve kurabiyelerinizi süsleyin.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen