Sonntag, 23. Februar 2014

Sahlep (Warmes Milchgetränk mit Zimt)



(Almanca tarifin hemen altinda Türkce tarifinide bulabilirsiniz)

Zutaten:
 Für eine Tasse:
 Ca. 200 ml Milch
 1 EL Reismehl
 ½ EL Speisestärke
 ½ Teelöffel Vanillezucker
 1-2 EL Zucker je nach Geschmack
 Zimt zum bestreuen
 Milch, Reismehl, Speisestärke, Zucker und Vanillezucker wird miteinander vermischt und zum kochen gebracht und ca. 3-5 Minuten gekocht. Dann wird das in Tassen gefüllt und mit reichlich Zimt bestreut.





Sahlep:
1 Fincan sahlep icin:
200 ml süt
1 yemek kasigi pirinc unu
½ yemek kasigi nisasta
½ tatli kasigi vanilya sekeri
1-2 yemek kasigi seker ( arzunuza göre ayarlayabilirsiniz)
Üzerine serpmeye tarcin



Önce süt,pirincunu,nisasta,seker ve vanilya sekeriyle karistirilr ve kaynamaya birakilir. Fokurdamaya basladiginda 3-5 dakika kaynatip sicak olarak fincanlara doldurulup üzerine bolca tarcin serpilir.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen