Montag, 10. Februar 2014

Hefeteigtaschen mit Schafskäse-Mayali pogca-peynirli

Zutaten:

(Almanca tarifin hemen altinda türkce tarifini’de bulabilirsiniz)
1 Glas lauwarmes Wasser
1 Glas lauwarme Milch
1 Glas Öl
1 Hefe
3-4 EL Zucker
2 Kaffeelöffel Salz
1 Paket Mehl ca. 1 Kilo
Zum bestreichen 2 Eigelbe
300 g Schafskäse, ½ Bund Petersilie (Petersilie klein hacken, Käse zerbröseln und vermischen)
Wasser, Milch und Hefe zusammen verrühren, Zucker dazugeben weiter verrühren, Öl, Salz und Mehl dazugeben und bis der Teig nicht mehr an den Händen kleben bleibt kneten und 15 Minuten ruhen lassen.
Aus dem Teig kleine Bällchen runden und mit den Händen rund ausrollen. In die Mitte Schafskäse/Petersilie Mischung  geben und die andere Hälfte über die Käse zuschlagen. Mit Eigelb bestreichen, und im vorgeheizten Ofen bei 160 Grad ca. 30 Minuten backen.


 Mayali pogca- peynirli:

 1 su bardagi ilik su
 1 su bardagi ilik süt
 1 su bardagi siviyag
 1 paket yas maya
 3-4 yemek kasigi toz seker
 2 tatli kasigi tuz
 Alabildigi kadar un (1 kilo aliyor)
 Üzerine sürmek icin 2 yumurtanin sarisi
 Icine: beyaz peynir ve kiyilmis maydonoz
 Ilik su ve sütün icerisine mayayi , sekeri ekleyip karistirdiktan sonra yagi, ekleyip tuz ve unu ilave edip elinize yapismayacak kivama gelene kadar yumusak bir hamur yogurun ve 15 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapip elinizle hafif yuvarlak acin. Actiginiz hamurlarin ortasinasina maydonozlu peynirden koyup diger tarafini peynirlerin üstüne kapatin. Üzerine yumurta sarisi sürüp , önceden isittiginiz 160 derece firinda 30 dakika kadar pisirin.Mayali pogca peynirli:
1 su bardagi ilik su
1 su bardagi ilik süt
1 su bardagi siviyag
1 paket yas maya
3-4 yemek kasigi toz seker
2 tatli kasigi tuz
Alabildigi kadar un (1 kilo aliyor)
Üzerine sürmek icin 2 yumurtanin sarisi
Icine: beyaz peynir ve kiyilmis maydonoz
Ilik su ve sütün icerisine mayayi , sekeri ekleyip karistirdiktan sonra yagi, ekleyip tuz ve unu ilave edip elinize yapismayacak kivama gelene kadar yumusak bir hamur yogurun ve 15 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapip elinizle hafif yuvarlak acin. Actiginiz hamurlarin ortasinasina maydonozlu peynirden koyup diger tarafini peynirlerin üstüne kapatin. Üzerine yumurta sarisi sürüp , önceden isittiginiz 160 derece firinda 30 dakika kadar pisirin.Mayali pogca peynirli:
1 su bardagi ilik su
1 su bardagi ilik süt
1 su bardagi siviyag
1 paket yas maya
3-4 yemek kasigi toz seker
2 tatli kasigi tuz
Alabildigi kadar un (1 kilo aliyor)
Üzerine sürmek icin 2 yumurtanin sarisi
Icine: beyaz peynir ve kiyilmis maydonoz
Ilik su ve sütün icerisine mayayi , sekeri ekleyip karistirdiktan sonra yagi, ekleyip tuz ve unu ilave edip elinize yapismayacak kivama gelene kadar yumusak bir hamur yogurun ve 15 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapip elinizle hafif yuvarlak acin. Actiginiz hamurlarin ortasinasina maydonozlu peynirden koyup diger tarafini peynirlerin üstüne kapatin. Üzerine yumurta sarisi sürüp , önceden isittiginiz 160 derece firinda 30 dakika kadar pisirin.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen